Selecteer een pagina

Zanzibar is een eiland ten zuiden van Tanzania. Het is een prachtig eiland met parelwitte zandstranden. Als jullie dromen van een strandhuwelijk met een prachtige achtergrond, is de Indische Oceaan met zijn glinsterende kleuren blauwgroen of bij zonsopgang gloeiend rood … .de perfecte locatie voor jullie droomhuwelijks ceremonie.

Het is een semi-autonome regio van Tanzania, bestaande uit de Zanzibar-archipel in de Indische Oceaan, 25-50 kilometer (16-31 mijl) voor de kust van het vasteland, en bestaat uit vele kleine eilanden en twee grote eilanden: Unguja (de hoofdeiland, informeel aangeduid als Zanzibar) en Pemba Island. De hoofdstad is Zanzibar City, gelegen op het eiland Unguja. Het historische centrum is Stone Town, dat op de Werelderfgoedlijst staat.

De belangrijkste industrieën van Zanzibar zijn specerijen, raffia en toerisme. In het bijzonder produceren de eilanden kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en zwarte peper. Om deze reden worden de Zanzibar-archipel, samen met het Mafia-eiland in Tanzania soms ook de “Spice-eilanden” genoemd (een term die ook wordt geassocieerd met de Molukse eilanden van Indonesië).

Zanzibar is de thuisbasis van de endemische rode colobus van Zanzibar, het servale genet van Zanzibar en het (mogelijk uitgestorven) Zanzibar-luipaard