U kunt een kampeer of lodge safari boeken zowel privé als in groepsverband. De safari’s worden gereden in speciale minibussen met een open dak. Het is echter ook mogelijk om een safari te doen in een landrover. Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Staat de door u gewenste safari er  niet bij? Stuur ons dan vrijblijvend een email voor een offerte. Indien u zich wilt aansluiten bij een groepssafari dan zoeken wij voor u een groep(je) waar u als deelnemer kunt aansluiten.

Prijzen zijn geheel vrijblijvend op te vragen, dit is namelijk afhankelijk van het aantal reizigers en accommodatie keuze. Voor de lodges gelden ook hoog en laag seizoen prijzen.

3 dagen Masai Mara

Dag 1: Nairobi > Masai Mara.Vertrek Nairobi in de ochtend voor een reis richting het zuiden door het prachtige landschap van de ‘Great Rift Valley’. Picknick lunch in Narok. We arriveren in de Masai Mara en rijden naar de kampeerplaats onderweg al zoekend naar de wilde dieren. Vroeg in de avond doen we een game drive op zoek naar de leeuwen met zware manen, luipaard, cheeta, buffels en ander wild. Diner en overnachting op de camping.

Dag 2: Masai Mara. Vandaag brengen we een hele dag door in het park op zoek naar de ‘Big Five’. Maaltijden en overnachting op de camping. (Optioneel:  bezoek aan de Masai dorp in de middag)

Dag 3: Masai Mara > Nairobi. In de ochtend een laatste game drive.  Na het ontbijt verlaten we de Masai Mara met picknick lunch in Narok aankomst Nairobi laat in de middag. ( rond een uur of 4 pm)

4 daagse kampeer of lodge safari naar de Masai Mara en Lake Nakuru

Dag 1: Nairobi >  Masai Mara – Vertrek uit  Nairobi om ongeveer  08.30 am op weg naar de  Masai Mara Game  Reserve. Onderweg stoppen we om van het uitzicht te genieten over de Great Rift Valley.  Aankomst voor lunch in de lodge en indien er nog voldoende tijd is doen we een gamedrive en dan keren we terug naar de lodge/ kampeerplaats voor diner en overnachting.

Dag 2: Masai Mara. Vandaag brengt u een hele dag door in het zeer bekende park. Hier kunt u de leeuwen zien met zwarte manen, cheetah’s, luipaarden, gnoes, zebra’s en zoveel meer. Maaltijden worden genuttigd in de lodge of op de kampeerplaats. Indien u de hele dag in het park verblijft nuttigt u de lunch bij de rivier..Indien u een lodge safari heeft geboekt dan verzorgt de lodge de lunch in een lunchbox.

Dag 3: Masai Mara > Lake Nakuru. Vroege ochtend gamedrive waarna ontbijt en vertrek uit Masai Mara op weg naar Lake Nakuru. Gamedrive en picknick lunch onderweg. Aankomst in de vroege avond in Lake Nakuru voor diner en overnachting.

Dag 4: Lake Nakuru  >Nairobi – 08:00 uur: Na een vroege ontbijt doen we een gamedrive in Lak e Nakuru bekend om de miljoenen flamingo’s die dit park als thuis basis hebben. Lake Nakuru wordt ook weleens het roze meer genoemd. Verder zijn hier ook waterbuffels, impala’s, leeuwen enz en er is een neushoorn reservaat in dit park aanwezig. Na de lunch keren we terug naar Nairobi.

Deze safari kunt u boeken als kampeer safari of als lodge safari. Indien kampeersafari overnacht u op kampeerplaatsen met basic faciliteiten. Indien u een lodge safari heeft geboekt overnacht u in een middenklasse lodge zoals de Sopa lodges.

* Incl vervoer in mini safari bus met open dak, entreegelden van het park, kampeergelden, maaltijden bereid door een kok.

5 daagse kampeer of lodge safari naar de Masai Mara en Lake Nakuru

Dag 1: Nairobi > Masai Mara. Pick up van uw hotel voor een reis naar het zuiden langs de ‘ Great Rift Valley’. Vervolgens rijden we door naar Narok handelsstad van de Masai en lunchen hier in een lokaal restaurant. Daarna rijden we de ‘westelijke muur ” en rijden binnen in het land van Hemingway’s “Serengeti Plains” Aankomst in de middag en al rijdens naar de kampeerplaats /lodge een gamedrive Masai Mara game reserve. Diner en overnachting op de kampeerplaats/lodge.

Dag 2: Masai Mara. Een hele dag brengen we vandaag door in dit zeer bekende park op dit rijke met bomen bezaaid grasland en glooiende heuvels. De beroemde mara staat bekend om zijn grote kuddes wild. Leeuwen met zwarte manen, luipaarden en cheeta, maar bevat ook groot aantal olifanten en vrijwel elk soort dier wat in het wild te vinden is in Kenia. Alle maaltijden en overnachting op de camping/ lodge.

Dag 3: Masai Mara. Na een vroeg ontbijt vertrekken we van het kamp/lodge voor een vroege ochtend game drive tot lunchtijd, terugkeer naar het kamp/lodge voor de lunch. Middag optionele natuurwandeling of een bezoek aan een nabijgelegen Masai dorp, terug naar de camping/lodge voor diner en overnachting.

Dag 4: Masai Mara > Lake Nakuru. Vandaag een extra vroege game drive in het park vpór het ontbijt, terug naar de camping/lodge voor ontbijt dan verlaten we het park om op weg te gaan naar Lake Nakuru National park. Lunch onderweg. Aankomst in Nakuru voor het diner en overnachting in budgethotel of lodge ( naar gelang u geboekt heeft)

Dag 5: Lake Nakuru > Nairobi. Na een vroeg ontbijt, gaan we voor een uitgebreide ochtend game drive het park Lake Nakuru National Park in, bekend om zijn miljoenen flamingo’s en andere watervogels. Na de lunch keren we terug naar Nairobi aankomen in de late namiddag.

7 daagse kampeer of lodge safari naar de Masai Mara, Lake Nakuru en Samburu

Dag 1: Nairobi >  Masai Mara – Vertrek uit  Nairobi om ongeveer  08.30 am om op weg te gaan naar de  Masai Mara Game  Reserve. Onderweg stoppen we om van het uitzicht te genieten over de Great Rift Valley.  Aankomst voor lunch in de lodge en indien er nog voldoende tijd is doen we een gamedrive en dan keren we terug naar de lodge/ kampeerplaats voor diner en overnachting.

Dag 2: Masai Mara. Vandaag brengt u een hele dag door in het zeer bekende park. Hier kunt u de leeuwen zien met zwarte manen, cheetah’s, luipaarden, gnoes, zebra’s en zoveel meer. Maaltijden worden genuttigd in de lodge of op de kampeerplaats. Indien u de hele dag in het park verblijft nuttigt u de lunch bij de rivier.Indien u een lodge safari heeft geboekt dan verzorgt de lodge de lunchbox.

Dag 3: Masai Mara -Vroege ochtend gamedrive. Het is mogelijk om een wandeling te maken onder begeleiding van Masai Warriors. Ook is het mogelijk om een Masai dorp te bezoeken, tegen een vergoeding van 10 usd per persoon. De manyata is een kraal met allemaal hutten die gemaakt zijn van leem en koevlaaien. Dit wordt dan gedroogd en voor de wanden van een hut gebruikt. De Masai vertellen over hun tradities en u kunt er vrij rondlopen om foto’s te maken. In de namiddag doen we nog een gamedrive en keren voor het donker wordt naar de lodge voor diner en overnachting. ( of kampeerplaats indien u een kampeersafari heeft geboekt)

Dag 4: Masai Mara > Nakuru – 08:00 uur:Na een vroege ontbijt vertrek van Masai Mara naar Nakuru National Park. Picknick-lunch onderweg. Lake Nakuru wordt beschreven als “werelds grootste vogelspectakel” met miljoenen flamingo’s. Avondeten en overnachting in de lodge/ budgethotel. ( afhankelijk wat u geboekt heeft)

Dag 5: Nakuru > Samburu – 08:00 uur: Na ontbijt vertrek van Nakuru naar Samburu.  Samburu staat bekend om zijn Roth Schild giraffes en de Grevy zebra. In Samburu land wonen de Samburu’s die net als de Masai een nomaden stam zijn. Een mix van bos, grasland en moeras, thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren en vogels.In Buffalo Springs zijn ongeveer 365 vogelsoorten waargenomen. Verder zijn hier te zien: giraffe, zebra, olifant, Somalische struisvogel, nijlpaarden, krokodillen, buffel, leeuw, luipaard, cheeta en hyena. U overnacht in een lodge of indien u een kampeersafari heeft geboekt op de kampeerplaats met basic faciliteiten.

Dag 6: Samburu. Vandaag brengen we de hele dag door in dit mooie park om te genieten van het unieke landschap en wild life van de Samburu. Bekend om zijn grote roofdier populatie, maar ook beroemd vanwege de gerenuk met die lange hals. De Samburu hebben een voorkeur zich te kleden in hun traditionele kledij, en u zultl ongetwijfeld een aantal van de dorpelingen tijdens uw verblijf ontmoeten. U nuttigt de maaltijden in de lodge ( of op de kampeerplaats) en overnachting volgt ook in de lodge of kampeerplaats.

Dag 7: Samburu > Nairobi . Een vroege ochtend gamedrive waarna het ontbijt volgt en de terugreis wordt ingezet naar Nairobi.