Onze chauffeurs zijn ervaren gidsen met uitstekend kennis van de dieren en spreken allen goed Engels. De safari’s naar Tsavo Oost – West en Amboseli zijn met overnachtingen in lodges of luxe tenten met eigen sanitaire voorzieningen.

Hieronder vind u de programma’s voor de safari’s. Prijzen zijn geheel vrijblijvend op te vragen. Dit is namelijk afhankelijk van het aantal reizigers, keuze van de lodges en het seizoen.

2 daagse lodge safari naar Tsavo Oost 

Dag 1> U wordt om 5.00 am van uw hotel opgehaald voor de interessante rit over de  Mombasa -Nairobi weg. Op weg naar het park kijkt u uw ogen al uit naar de levendige Keniaanse dorpjes die we onderweg tegenkomen. Na een rit van ongeveer 4 uur maken we een tussenstop bij de souvenirs shop en voor toiletbezoek, koffie of thee en om even de benen te strekken voor ongeveer 20 minuten, voor we Tsavo Oost inrijden. Daarna vervolgen we de reis om ongeveer 09.00 am.We nemen weer plaats in de safari bus en na een rit van ongeveer 40 minuten komen we bij het park aan waar we bij de gate inchecken. Bij de ingang van het park start de game drive. Tot lunch tijd rijden we door het park, al spottend naar wilde dieren. U arriveert rond een uur of 13.00 uur bij de lodge.U checkt in en brengt uw bagage naar uw kamer. Tijdens de lunch kunt u dieren bij de waterbron zien drinken op 10 meter afstand. Olifanten, buffels zebra’s, giraffes en andere wilde dieren. Na de lunch heerlijk even ontspannen tot 16.00 uur met een kop thee of koffie. Daarna volgt er nog een game drive tot 18.30 en we keren dan terug naar de lodge voor diner en overnachting

Dag 2> Vandaag staat u bijtijds op voor een vroege game drive voor het ontbijt om 6 uur. Terug keer naar de lodge voor het ontbijt om 08.30 ontspannen tot 10.00.  Vervolgens een gamedrive tot lunch tijd en na de lunch terug keer naar Mombasa. 

3 Daagse lodge safari naar Tsavo Oost en West

Dag 1> Tsavo Oost U wordt om 5.00 am van uw hotel opgehaald om op weg te gaan naar Tsavo Oost. Een mooie rit over de  Mombasa -Nairobi weg. Op weg naar het park kijkt u uw ogen al uit naar de levendige Keniaanse dorpjes die we onderweg tegenkomen. Na een rit van ongeveer 4 uur maken we een tussenstop bij een souveniers shop voor toilet bezoek, koffie of thee en om even de benen te strekken voor ongeveer 20 minuten, voordat we Tsavo Oost inrijden. Daarna vervolgen we de reis om ongeveer 09.00 am. We nemen weer plaats in de safari bus en na een rit van ongeveer 40 minuten komen we aan bij de  Bachuma gate alwaar we inchecken.  Bij de ingang van het park start de game drive. Tot lunch tijd rijden we door het park al spottend naar wilde dieren. U arriveert rond een uur of 13.00 uur bij de lodge alwaar we inchecken en vervolgens de lunch nuttigen met uitzicht op de wilde dieren die bij de waterbron drinken. Olifanten, buffels zebra’s, giraffen andere wilde dieren. Na de lunch heerlijk even ontspannen tot 16.00 uur met een kop thee of koffie. Daarna volgt er nog een game drive tot 18.00 en we keren dan terug naar de lodge voor diner en overnachting.

Dag 2> Tsavo West Een vroege ochtend gamedrive om de dieren te zien, die op dit tijdstip zich nog niet verschuilen voor de warmte later op de dag. Na de gamedrive keren we terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt met koffie of thee en checken vervolgens uit om op weg te gaan naar Tsavo West. We arriveren in de lodge op tijd voor de lunch en relaxen bij het zwembad tot het tijd is voor de namiddag gamedrive tot 18.00 uur. U bezoekt onder anderen het neushoorn reservaat. Hierna keren we terug naar de lodge en na het diner geniet u van de nachtelijke geluiden die uit de bush komen onder het genot van een drankje. Op tijd de nachtelijke rust opzoeken om morgen weer in alle vroegte op te staan voor een ochtend gamedrive.

Dag 3: Tsavo West >Mombasa U heeft een vroege gamedrive voor het ontbijt om de prachtige Tsavo West Mountains te kunnen bekijken. Na het ontbijt, brengen we een bezoek aan de beroemde Mzima Springs, waar u nijlpaarden, krokodillen en verschillende soorten vis kan herkennen in het kristalheldere water. We rijden door naar Voi Town en lunchen onderweg. Na de lunch vervolgen we de rit naar Mombasa waar u in de vroege avond wordt afgezet bij uw hotel.

4 daagse lodge safari naar Tsavo West, Amboseli en Tsavo Oost 

Dag 1: > Tsavo West: U wordt van uw hotel opgehaald en we beginnen aan een 4 uur durende rit over de Mombasa – Nairobi rit naar Tsavo West. De game drive begint bij het betreden van het Nationaal Park Tsavo West via de Mtito gate. We komen aan bij de lodge en nuttigen hier de lunch na het inchecken. In de late namiddag, bezoeken we de Ngulia Rhino Sanctuary. Dit is een omheinde reservaat van 70 km2 waar de bedreigde zwarte neushoorn langzaam herstelt van de stroperij in de 1960. Vervolgens zetten we de game-drive voort om buffels, olifanten, leeuwen, cheetah, giraffen, etc. te zien. Als de zon ondergaat, keren we terug naar ons kamp / lodge voor diner en overnachting.

Dag 2: Tsavo West> Amboseli: We staan heel vroeg op en aanschouwen de prachtige zonsopgang tijdens onze gamedrive. We brengen een bezoek aan Mzima Springs en al wandelend verkennen we deze om nijlpaarden onder water te zien, krokodillen, exotische vissen en tropische vegetatie. Tijdens de gamedrive zullen we ook veel lokale vogels zowel als trekvogels te zien krijgen. We keren terug voor het ontbijt en checken uit van de lodge om op weg te gaan het zuiden richting het Amboseli National Park. De rit duurt ongeveer 2 uur. Lunch in Amboseli bij aankomst, ontspannen tot de namiddag en en erna een middag game drive. Amboseli is een relatief klein park, vandaar dat hier dieren spotten een stuk sneller en makkelijker is. Wanneer het weer helder is zouden de Mt. Kilimanjaro van een afstand kunnen zien. In dit park is het mogelijk om grote kuddes olifanten te zien, buffels, leeuwen, zebra’s, gazellen, hyena’s, giraffen, cheeta’s, apen, bavianen, nijlpaarden, en wel tot 425 verschillende vogelssoorten. We keren terug naar de lodge / camp voor het diner en overnachting.

Dag 3: Amboseli> Tsavo Oost: Na een vroeg ontbijt in de lodge vertrekken we naar Amboseli waarbij onderweg een game drive wordt gedaan op weg naar Tsavo East National Park. Onze rit brengt ons door de landerijen van een lokale stam genaamd ‘Kamba’. We komen aan in Tsavo East National Park voor de lunch, gevolgd door wat vrije tijd voordat we een game drive doen in de late namiddag. Tsavo East is bekend om zijn uitstekende game viewing die leeuwen, luipaarden, cheetah, zebra’s, giraffen, serval, antilopen, Kongoni, lesser kudu, oryx, klipspringer, impala, gestreepte hyena, struisvogels, gazellen, buffels, olifanten, en nog veel meer omvat. Een verscheidenheid van trekvogels en inheemse vogels kunnen ook hier worden gezien. De vogels worden gezien tussen eind oktober en begin januari, en komen van zo ver als Oost- en West-Europa. Diner en overnachting is in Voi Safari Lodge. Een prachtige lodge met een adembenemd uitzicht.

Dag 4: Tsavo Oost > Mombasa: Na een vroege gamedrive keren we terug naar de lodge voor een heerlijk ontbijt met thee/koffie en genieten nog even na van het schitterend uitzicht. Na het ontbijt checken we uit en verlaten we het park. Onderweg een gamedrive alvorens we het park uitrijden. Onderweg een lunch en in de namiddag aankomst bij uw hotel in Mombasa.

5 daagse lodge safari naar Tsavo Oost, Amboseli en Tsavo West

Dag 1: Mombasa> Tsavo Oost. U wordt van uw hotel opgehaald voor de rit naar Tsavo Oost over de Mombasa – Nairobi ‘snelweg’. De rit naar Tsavo East duurt ongeveer 4 uur met een stop onderweg om de benen te strekken, toilet bezoek, koffie of thee en om eventueel souvenirs te kopen . Vervolgens rijden we via de Bachuma poort van het Tsavo East National Park het park in. Op weg naar de lodge hebben we een gamedrive om op tijd te zijn bij Voi Safari Lodge voor de lunch. Na de lunch, heeft u tijd om te ontspannen of een duik nemen in het zwembad dat uitzicht biedt over de savannah. Om ong 16.00 uur is het tijd is voor een middag game drive. Tijdens de game drive in Tsavo East heeft u kans om de ‘Red Elephants’ van Tsavo te zien, leeuwen, cheeta’s, buffels, zebra’s, giraffen, en talrijke diersoorten. We keren terug naar de lodge om op te frissen voor het diner.
Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de savanne en kunt u naar de olifanten kijken die uit de waterbronnen drinken. Het is mogelijk om van heel dichtbij foto’s te nemen via de tunnel die naar beneden loopt naar de waterbron toe. Na het diner kunt eventueel u nog een drankje nuttigen.

Dag 2: Tsavo Oost > Amboseli. We staan vroeg op voor een ochtend game drive tot ongeveer 08:00. Keren terug naar de lodge voor ontbijt en checken uit om de safari te vervolgen naar Amboseli National Park. In het Amboseli National Park kunt u de adembenemende Mount Kilimanjaro zien. De berg geeft een geweldige achtergrond voor uw foto’s. U heeft een game drive tot lunch en daarna rijden naar tot Amboseli Kibo Safari Camp voor de lunch. Na de lunch ontspannen tot 16.00 uur, de tijd voor de middag game drive. In Amboseli Park heeft u een kans op het zien van de big five en de vele vogels. Diner en overnachting is op Kibo Safari Camp / Sentrim.

Dag 3: Amboseli. Vroeg in de ochtend doen we een pre-breakfast game drive, dit is de beste kans om de majestueuze Mount Kilmanjaro te zien. We keren terug naar de lodge voor het ontbijt. De rest van de ochtend is ter vrije besteding. Middag game drive met een bezoek aan de observation hill. Diner en overnachting in Sentrim of Kibo lodge.

Dag 4: Amboseli> Tsavo West. Vroeg in de ochtend game drive om daarna terug te keren naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we uit Amboseli voor Tsavo West.Gamedrive onderweg naar Ngulia Safari Lodge. Check-in en tijd om te gaan lunchen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het neushoorn reservaat en keren erug naar de lodge voor het diner en overnachting inNgulia Safari Lodge.

Dag 5: Tsavo West> Mombasa. Vroeg in de ochtend het ontbijt daarna game drive , terwijl we het park verlaten voor uw terugkeer naar Mombasa. Lunch onderweg. Aankomst in Mombasa late namiddag.