De 115 graniet- en koraaleilanden van de Seychellen strekken zich uit van 4 tot 10 graden ten zuiden van de evenaar en liggen tussen 480 km en 1.600 km van de oostkust van Afrika in de westelijke Indische Oceaan.

Deze republiek in de Indische Oceaan beslaat een landoppervlak van 455 km² en een exclusieve economische zone van 1,4 miljoen km². Het vertegenwoordigt een archipel van tijdloze schoonheid, rust en harmonie die beroemd is om zijn wereldberoemde stranden en vanwege de grote diversiteit die van weelderige bossen naar de warme azuurblauwe oceaan rolt.

Van deze 115 eilanden vormen 41 De Innerlijke Eilanden de oudste granieten eilanden op de middellandse zee, terwijl nog eens 74 de 5 groepen vormen van laaggelegen koraalatollen en rifeilandjes die de Buitenste Eilanden zijn.

Seychellen herbergen niet minder dan twee UNESCO-werelderfgoedlocaties: de legendarische Vallée de Mai op Praslin, waar de wonderlijk gevormde Coco-de-Mer-noot hoog op oude palmen groeit en de legendarische Aldabra, ‘s werelds grootste atol met verhoogd koraal, voor het eerst gezien door vroege Arabische zeevaarders van de 9e eeuw na ChristusSeychellen, een van ‘s werelds laatste grenzen, belooft avontuur en adembenemende natuurlijke schoonheid in een ongerepte omgeving, nog steeds onaangeroerd door de mens.

Omdat de eilanden van de Seychellen gezegend zijn met een warm en tropisch klimaat het hele jaar door, is het altijd een goed moment om te bezoeken, hoewel het mogelijk is dat een bepaalde periode wellicht beter bij uw specifieke interesses past.

Twee tegengestelde passaatwinden bepalen over het algemeen het weerpatroon: de noordwestelijke passaat winden waaien van oktober tot maart wanneer windsnelheden gemiddeld 8 tot 12 knopen zijn; en de brisker zuidoostelijke wind waait van mei tot september met wind tussen de 10 en 20 knopen, waardoor de koelere en winderige omstandigheden ideaal zijn om te zeilen.

De perioden van rust tussen de passaat winden produceren vrij warme en windvrije omstandigheden in april en ook in oktober. De omstandigheden voor zwemmen, snorkelen en vooral duiken zijn uitstekend in april / mei en oktober / november wanneer het watertemperatuur soms 29ºC bereikt en het zicht vaak 30 meter is.

Het ‘SUBIOS Underwater Festival’, toont de buitengewone onderwaterwereld van de Seychellen door middel van een reeks filmvoorstellingen, lezingen en wedstrijden, terwijl het ‘Festival Kreol’ (een viering van een week lang het Creools erfgoed en de tradities viert) elk jaar in oktober plaatsvindt.

De Seychelles Sailing Cup, een internationaal zeilevenement, wordt gehouden in januari en de International Fishing Competition in november. Verdere lokale viswedstrijden worden het hele jaar door gehouden.