Selecteer een pagina

8 dg Selous & Ruaha

Dag 1: Dar es Salaam > Selous. U wordt opgehaald bij uw hotel / luchthaven in Dar es Salaam. We rijden naar het Selous wildreservaat dat ongeveer 4 uur rijden is, arriveer op tijd bij het kamp / de lodge voor de lunch (of als we laat aankomen dan alleen lichte versnaperingen). De lodge/ het kamp is genesteld in het bos langs de oevers van de grote Rufiji-rivier. Geniet van zonsondergang momenten in de comfortabele kamers, kijk naar de nijlpaarden, krokodillen en vogels en geniet van de spectaculaire zonsondergang over deze enorme rivier. Diner en uw overnachting in het kamp/ de lodge.

Dag 2: Selous.  Na het ontbijt, genieten van een hele dag gamedrives met een professionele gids. Geweldige waarnemingen van de wilde dieren, waaronder alle grote favorieten: leeuwen, olifanten, giraffen, buffels, zebra’s en alle andere belangrijke soorten, waaronder de nu zeldzame Afrikaanse jachthond. U zult ook een grote verscheidenheid aan vogels zien, een prachtig landschap met een gevarieerde topografie, waaronder wetlands, droog grasland, licht acaciabos en hoger gelegen grond met weidse uitzichten op verre bergen, ’s middags een lunchpakket en wat tijd om uit te rusten. Uw gids selecteert een locatie met schaduw en water in de buurt om dieren te zien komen drinken, geniet van 3 uur bootsafari in de Rufiji-rivier ’s avonds gaat u terug naar het kamp / de lodge voor een heerlijk diner bij zonsondergang wanneer u klaar bent en dan volgt de nachtrust.

Dag 3:Selous> Mikumi. Na het ontbijt vertrekken we naar Mikumi National Park via Northern Selous, wat ongeveer 4 uur rijden is. Tijdens uw safari ziet u een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, zebra’s, nijlpaarden, hartebeesten, gnoes, impala’s, wrattenzwijnen, elandantilopen, giraffen, buffels en olifanten. Als u geluk heeft kunt u misschien ook leeuwen, luipaarden en Afrikaanse wilde honden spotten. Verschillende uitkijktorens stellen u in staat om het park in zijn geheel te overzien. Geniet overdag van een picknicklunch en diner en uw overnachting in het kamp/lodge.

Dag 4:Mikumi. Geniet van een volledige dag gamedrives in Mikumi National Park. U krijgt een picknicklunch mee en krijgt de kans om wat te zien van wat u op de eerste dag in het park hebt gemist. Uw diner en overnachting vindt plaats in het kamp/lodge.

Dag 5: Mikumi> Ruaha. Na het ontbijt vroeg in de ochtend vertrek vanuit Mikumi rechtstreeks naar Ruaha National Park een rit van 274 km met lunchpakketten voor onderweg, via de stad Iringa, door het platteland, mooie landschappen, prachtige valleien en bergen. Bij aankomst bezoekt u het museum met het hoofd van de grote lokale chef Mkwawa die weerstand bood aan de Duitsers in de stad Iringa, en vervolgens naar het kamp / de lodge voor diner en overnachting.

Dag 6: Ruaha. Na het ontbijt van het kamp/lodge beleeft u een gamedrive van een hele dag met lunchpakket. Tussen twee rivieren, Njombe in het noorden en Ruaha in het oosten, creëert de grote Ruaha-rivier, die langs de hele oostelijke grens stroomt, spectaculaire kloven en landschappen en een groot aantal nijlpaarden. Het park ondersteunt verschillende antilopensoorten die ongewoon zijn in het grootste deel van Tanzania, zoals grote koedoes, sable en roan en krokodillen, diner en overnachting in het kamp / de lodge.

Dag 7: Ruaha. Nog een gamedrive van een hele dag met een lunch pakket. U zult de dag doorbrengen met het ontdekken en verkennen van Ruaha National Park. Geniet van een gamedrive in het park. Het park staat ook bekend om zijn sabelantilopen, roan antilopen en het rijke vogelleven. Met kuddes van meer dan 10.000 olifanten, enorme concentraties buffels, gazellen en meer dan 400 vogelsoorten. Diner en overnachting in het kamp / in de lodge.

Dag 8: Ruaha> Dar es Salaam. Na het ontbijt keren we terug naar de stad Dar es Salaam, waar we u kunnen afzetten bij uw hotel of de luchthaven voor uw avondvlucht naar huis of om uw vakantie op Zanzibar voort te zetten. Voor ontbijt en een lunchbox wordt gezorgd.