Selecteer een pagina

6 dg Selous & Ruaha

Dag 1: Dar es Salam> Selous. U wordt opgehaald bij uw hotel in Dar es Salaam en we rijden naar het Selous wildreservaat dat bijna (218,6 km) is, ongeveer 4 uur rijden, we komen op tijd aan in Hippo camp voor de lunch (of als we laat aankomen dan alleen licht versnaperingen). Genesteld in het bos langs de oevers van de grote Rufiji-rivier. Geniet van een ‘cruise’ bij zonsondergang in hun comfortabele kamers, kijk naar nijlpaarden, krokodillen en vogels en geniet van de spectaculaire zonsondergang over deze enorme rivier. Diner en overnachting in het kamp, ​​als u vroeg aankomt kunt u gamedrive/bootsafari doen.

Dag 2: Selous. Na het ontbijt, genieten van een hele dag met gamedrives, in een aangepast safarivoertuig met een professionele gids. Ontdek de wilde dieren,  waaronder alle grote favorieten, leeuwen, olifanten, giraffen, buffels, zebra’s en alle andere belangrijke soorten, waaronder de nu zeldzame Afrikaanse jachthond. U zult ook een grote verscheidenheid aan vogels zien, een prachtig landschap met een gevarieerde topografie, waaronder wetlands, droog grasland, licht acaciabos en hoger gelegen grond met weidse uitzichten op verre bergen, ’s middags een lunchpakket en wat tijd om te rusten. Uw gids selecteert een locatie met schaduw en water in de buurt waar u dieren kunt zien komen drinken.Diner en de overnachting in het Jimbiza-kamp.

Dag 3: Selous> Iringa town In de vroege ochtend vertrekt u vanuit Selous en rijden we rechtstreeks naar de stad Iringa met lunchpakket voor onderweg, via de stad Morogoro, via het platteland, een mooi landschap en prachtige valleien en bergen. Vanwege de lange rit van Selous naar Ruaha komen we ’s nachts aan in de stad Iringa voor overnachting in hotel of lodge.

Dag 4:Iringa town> Ruaha  Ervaar een gamedrive van een hele dag. Tussendoor lunch met lunchpakket. Tussen twee rivieren, de Njombe in het noorden en de Ruaha in het oosten, creëert de grote Ruaha-rivier, die langs de hele oostelijke grens stroomt, spectaculaire kloven en landschappen en is thuis van een groot aantal nijlpaarden. Het park is ook bekend wegens de verschillende soorten antilopen, die verder niet veel voorkomen in het grootste deel van Tanzania, zoals de grotere kudu, sabel en roan antilopen en krokodillen. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 5: Ruaha.  Opnieuw een hele dag gamedrive met tussendoor een lunchpakket. U zult de dag doorbrengen met het ontdekken en verkennen van Ruaha National Park. U kunt zelf de activiteiten kiezen, wij geven de voorkeur aan een gamedrive of wandelsafari. Het park staat ook bekend om zijn het rijke vogelleven. Voor de vogel liefhebbers een paradijs! Met kuddes van meer dan 10.000 olifanten, enorme concentraties buffels, gazellen en meer dan 400 vogelsoorten is dit park zeker de moeite waard om te bezoeken. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 6:Ruaha> Dar es Salam.  Vandaag keert u terug naar uw hotel in Dar es Salam of vertrekt u voor een strandvakantie op Zanzibar vanuit Dar es Salaam. Voor ontbijt en een lunch box wordt gezorgd.