Selecteer een pagina

Ruaha Nat. Park

Ruaha National Park is het grootste nationale park van Tanzania. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 13.000 vierkante kilometer.

Het ligt in het midden van Tanzania op ongeveer 130 kilometer van Iringa. Het park maakt deel uit van een uitgebreider ecosysteem, waaronder Rungwa Game Reserve, Usangu Game Reserve en verschillende andere beschermde gebieden. De naam van het park is afgeleid van de Great Ruaha River, die langs de zuidoostelijke rand stroomt en de focus voor het kijken naar wilde dieren. Het park is met de auto te bereiken via Iringa en er is een landingsbaan bij Msembe, park hoofdkwartier.

Ruaha National Park heeft een bimodaal patroon van regenwoud; het korte regenseizoen begint van november tot februari, terwijl het lange seizoen tussen maart en april is. Het park ervaart het droge seizoen tussen juni en oktober.
Het park is een van de Tanzaniaanse vogelparadijzen met meer dan 571 soorten en sommigen van hen staan ​​bekend als migranten van binnen en buiten Afrika.
Ruaha wordt verondersteld een hoge concentratie olifanten te hebben dan enig ander nationaal park in Oost-Afrika. Het is ook een plek waar prachtige zoogdieren zoals Kudu-, Sable- en Roan-antilopen gemakkelijk te zien zijn in het Miombo-bos. Het park is ook een leefgebied voor bedreigde wilde honden. Andere dieren in het park zijn leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s, elanden, impala’s, vleermuisoorvossen en jakhalzen.

Naast grote dieren herbergt het park ook een aantal reptielen en amfibieën zoals krokodillen, giftige en niet-giftige slangen, varanen, agama-hagedissen en kikkers.
Het park wordt gekenmerkt door semi-aride vegetatie, baobabbomen, acacia’s en andere soorten. Er zijn meer dan 1.650 plantensoorten geïdentificeerd.

Per vliegtuig: er zijn zowel lijnvluchten als chartervluchten naar het park, voornamelijk vanuit Arusha, Dodoma, Kigoma en Dar-es-salaam. De landingsbanen van Park bevinden zich in Msembe en Jongomero

Over de weg: het is ongeveer 130 km rijden van de stad Iringa en 625 km van de stad Dar-es-salaam.
De weg naar het park is het hele jaar begaanbaar.