Selecteer een pagina

Queen Elizabeth N.P

Queen Elizabeth National Park, voorheen Ruwenzori National Park, nationaal park is gelegen in het zuidwesten van Oeganda. Het beslaat een oppervlakte van 764 vierkante mijl (1978 vierkante km) in een gebied met glooiende vlaktes ten oosten van Lake Edward en uitlopers ten zuiden van het Ruwenzori-gebergte. Het park is vernoemd naar de koningin van Engeland in 1954 na haar bezoek.

Het park herbergt meer dan 95 soorten zoogdieren en meer dan 600 vogelsoorten. Het park staat bekend om zijn overvloedige flora en fauna, waaronder Afrikaanse olifant, Afrikaanse buffel, Oegandese kob, nijlpaard, topi, waterbokken, wrattenzwijn, gigantisch boszwijn, Nijlkrokodil, luipaard, gevlekte hyena en leeuw.

De explosiekraters van Katwe markeren het hoogste punt van het park op 1350 m boven zeeniveau, terwijl het laagste punt op 910 m ligt, bij Lake Edward.

Queen Elizabeth National Park is begrijpelijkerwijs de populairste toeristische bestemming van Oeganda. De diverse ecosystemen van het park, waaronder uitgestrekte savanne, schaduwrijke, vochtige bossen, glinsterende meren en vruchtbare wetlands, maken het de ideale habitat voor klassiek groot wild, tien soorten primaten, waaronder chimpansees en meer dan 600 soorten vogels.

Tegen de achtergrond van het grillige Rwenzori-gebergte, omvatten de prachtige vergezichten van het park tientallen enorme kraters die dramatisch zijn uitgehouwen in glooiende groene heuvels, een panoramisch uitzicht op het Kazinga-kanaal met zijn oevers omzoomd met nijlpaarden, buffels en olifanten, en de eindeloze Ishasha-vlaktes, wiens vijgenbomen leeuwen verbergen die klaar staan ​​om kuddes nietsvermoedende Oeganda Kobs ( soort antilope)  te bespringen.

Naast de opmerkelijke natuurattracties heeft Queen Elizabeth National Park een fascinerende culturele geschiedenis. Er zijn veel mogelijkheden voor bezoekers om de lokale gemeenschappen te ontmoeten en te genieten van verhalen vertellen, dans, muziek en meer. De uitgestrektheid van het park heeft gezorgd voor het behoud van zijn ecosystemen, wat op zijn beurt de omliggende gemeenschappen ten goede komt.

Wat is er te doen in Queen Elizabeth National Park Oeganda?

Fantastische gamedrives maken, boottochten op Kazinga kanaal, boomklimmende leeuwen in de Ishasha-sector ontdekken,, chimpansees bezoeken, 
Uitstekende locatie om vogels te spotten met 600 geregistreerde soorten.
Het gebied rond het schiereiland Mweya kan in het hoogseizoen druk zijn.
De hoofdweg doorsnijdt het park en langs de grenzen wonen mensen.

 Het Queen Elizabeth National Park in Oeganda is echt een medley van wonderen!