Selecteer een pagina

Naro Moru Lodge

Locatie: Naro Moru River Lodge ***  beslaat meer dan 70 hectare en ligt ten oosten van de Rift Valley. Mt. Kenia ligt ongeveer 140 km ten noordoosten van Nairobi op slechts 2 ½ uur rijden van de hoofdstad, met zijn noordelijke flanken over de evenaar. Naro Moru River Lodge is gebouwd aan de oevers van de met sneeuw gevoede Naro Moru-rivier die door het hotelterrein stroomt. De lodge was oorspronkelijk een boerderij dat in 1978 door Alliance Hotels werd overgenomen.

Kamers: De lodge biedt een scala aan accommodaties, waaronder 36 kamers, allemaal langs de oever van de rivier met een duidelijk zicht op Mt. Kenia, eigen badkamer en toilet, naast 5 vakantiehuisjes, 5 landhuizen, stapelhuizen en een camping. Het biedt ook accommodatie faciliteiten in Teleki Camp: Met & Mackinder stations gevestigd in Mt. Kenia Nationaal Park.

Restaurant: Tot de eetgelegenheden behoren het restaurant Nelion-pool en het restaurant Kirinyaga, die internationale gerechten en traditionele Afrikaanse gerechten serveren. De lodge heeft twee bars: Lenana bar & Batian Bar die ook koffie en verse vruchtensappen serveren.

Faciliteiten: Sportfaciliteiten omvatten een zwembad, een tennisbaan, een outdoor tafeltennistafel, een squashbaan, een sauna, vogels kijken en natuurpaden, fietsen en bergsafari’s. Daarnaast is er een outdoor Naro Moru River Lodge Challenge-cursus.

Aciviteiten: Naro Moru is ook de basis voor het beklimmen van Mt. Kenia en heeft een aantal ervaren gidsen en dragers in dienst en een gespecialiseerde materiaalwinkel voor het huren van gespecialiseerd bergspullen. Hier vind u de routes voor het bergbeklimmen.