Pilli Pipa

Pilli Pipa organiseert sinds 1989 dhow-safari’s. Het is een klein familiebedrijf dat wordt gerund door Selina en Harm Lutjeboer. Beperkt aantal gasten en een veilige, persoonlijke en professionele service.

Pilli Pipa heeft twee traditionele Arabische dhows, Almasi en Monsoon. Gasten worden verdeeld over deze twee dhows om maximaal comfort en individuele aandacht te kunnen bieden. Onze beide boten hebben de vereiste vergunningen en verzekeringen en voldoen aan de Britse gezondheids- en veiligheidsnormen, gecontroleerd door toonaangevende reisorganisaties. Ze hebben spoeltoiletten, zonneschermen en regenluifels.

Volledige dag:  Uw dag begint met een ophaalservice van uw hotel naar Shimoni. Thee, koffie en koekjes worden aangeboden op de dhow terwijl u volledig wordt geïnformeerd. Er wordt gezorgd voor versnaperingen, waaronder vers fruit en ons beroemde zelfgebakken pizzabrood. Na het snorkelen gaan we terug naar de privétuin van Selina en Harm (eigenaren van Pilli Pipa) voor een late lunch.

Regelmatig verschijnen er dolfijnen die meezwemmen en wanneer de gasten gaan snorkelen komen ze ook dichtbij. Dit zijn wilde dolfijnen dus geen dolfijnen die getraind zijn om met toeristen te zwemmen! M.a.w ze zijn vrij om te zwemmen waarheen ze maar willen.

Dit wordt echt een maaltijd om nooit te vergeten, geserveerd door lachende Swahili-dames, met witte wijn en bier. Pilli Pipa is er trots op dat ze alleen de meest verse producten uit de regio aanbieden. Na de lunch heeft u tijd om te ontspannen met thee, koffie en patisserie in de  ‘Day Dreamer’s Lounge’. Ver van de drukke menigte!

U kunt vogels spotten of alles opzoeken wat u hebt gezien in de uitgebreide ‘ zee bibliotheek ‘en uiteindelijk zeilt de dhow terug naar Shimoni (als het weer het toelaat), waar u tijd heeft om de grot te bezoeken.

Laat in de middag brengen wordt u teruggebracht naar uw hotel en is deze onvergetelijke dag tot een einde gekomen!

Ga voor meer informatie naar hun website