Selecteer een pagina

Nuttige informatie

Kenia kent 2 grote vliegvelden en een aantal kleine nationale vliegvelden. Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) in Nairobi waar de meeste toeristen aankomen en hiervandaan op safari gaan. 

Moi International Airport (MIA) in Mombasa waar voornamelijk toeristen aankomen die naar een strandhotel gaan en tussendoor een safari doen. 

Visum: het is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk om een visum bij aankomst te kopen. U dient deze voor vertrek online te regelen. Klik hier voor het e-visum. Kosten zijn 51 usd. Uw paspoort dient nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst en minstens 2 lege pagina’s te hebben.

Voor de richtlijnen die gelden m.b.t corona om het land te mogen binnen komen klikt u hier. 

Beste reistijd: Over het algemeen is Kenia het hele jaar door goed te bezoeken. Het hangt van uw persoonlijke voorkeur af wanneer u wilt/kunt reizen.

Kenia heeft twee regenseizoenen de eerste van maart tot en met mei en het korte seizoen van oktober tot december. Tijdens de lange regenperiode dient men rekening te houden met moeilijk begaanbare paden in het park.
Migratie ( Serengeti naar de Mara )begint meestal in juli en duurt tot oktober. De maanden december tot en met februari zijn de warmste maanden met temperaturen die kunnen oplopen tot rond 35 graden.

Betalen: U kunt in Kenia met uw credit card betalen ( denk aan de commissies) en geld opnemen met uw bankpas ( vergeet niet om wereldwijd geld opnemen aan te vinken voor vertrek). Zowel euro’s en dollars worden geaccepteerd.

Taxi’s: er zijn in Kenia betrouwbare taxi zoals die van uber, taxify, littlecabs, delightcab en jimcab. Handig om de uber app te downloaden en zo snel een taxi te kunnen boeken.
Indien de taxi geen meter heeft van te voren een prijs afspreken!

Fotograferen in Kenia: In Kenia kunt u de mooiste foto’s schieten. En ook al lukt het u zelfst om met een mobiel prachtige foto’s te maken, als u thuis wilt komen met schitterende foto’s  heeft u een camera nodig met een minstens tien keer groter zoombereik dan een standaard compact camera, of een 400 mm lens op een spiegelreflexcamera. 

Denk aan reserve batterijen, een stofvrije tas, hou er rekening mee dat het heel veel tijd kan kosten om foto’s met een usb kabel op te laden in internetbureaus met veelal trage verbindingen. Neem daarom voldoende geheugen kaarten mee. Indien u de intentie heeft om professionele foto’s te schieten van de wilde dieren leest u zich dan zorgvuldig in over het gebruik van uw camera om er optimaal gebruik van te maken. De lokale bevolking stelt het niet op prijs als u ongevraagd een foto wilt nemen. Velen hebben een bijgeloof en zien de camera als ‘het boze oog’. Masai en Samburu laten zich meestal tegen betaling fotograferen. 

Reizen met kinderen: Kenia is een geschikte vakantie bestemming met kinderen. Hou er echter wel rekening mee dat een lange safari met kinderen heel vermoeiend kan zijn. Na een aantal dieren te hebben gezien slaat de verveling toe. Het is daarom wel raadzaam om een privé safari te boeken met eigen gezin zodat er een planning gemaakt kan worden naar eigen wens. Of aan te sluiten bij een speciaal georganiseerde familie safari met andere gezinnen. Ook is een strandvakantie met tussendoor een safari ook een optie. Er zijn zijn veel activiteiten te doen op het strand, zoals snorkelen, boottochtjes, ritje op de bananenboot, strandvolleybal, enz. Excursies zijn vooraf te boeken of ter plaatse. Een excursie die niet zou mogen ontbreken is die van Pilli Pipa een dhowtrip met snorkelen op de Indische Oceaan, een grote kans om dolfijnen te spotten en optie voor duiken.
Lunch op een klein eilandje waar u gast vrij wordt ontvangen en kunt genieten van een heerlijke lunch bestaande uit vers zeebanket of kip. www.pillipipa.com