Selecteer een pagina

Meru Nat. Park

Meru National Park is een Keniaans Nationaal park ten oosten van Meru, 350 km van Nairobi. Met een oppervlakte van 870 km2 (340 sq mi) is het een van de bekendste nationale parken in Kenia. Neerslag in dit gebied is overvloedig met 635-762 mm (25,0-30,0 inch) in het westen van het park en 305-356 mm (12,0-14,0 inch) in het oosten. De regenval resulteert in hoog gras en weelderige moerassen.

Meru was een van de twee gebieden waarin natuurbeschermers George Adamson en Joy Adamson Elsa de leeuwin grootbrachten die beroemd werd in het bestverkochte boek en de bekroonde film Born Free. Elsa de leeuwin ligt begraven in dit park en een deel van Joy’s as werd uitgestrooid op haar graf.

De zusterparken van Meru en Kora zijn schitterend op een magnifieke schaal en hebben een weelderige jungle, stromende rivieren, groene moerassen, kaki graslanden en uitgemergelde termietenkathedralen, allemaal onder de grote blauwe kom van de hemel. Weinig bezocht en volkomen ongerept, er zijn maar weinig plaatsen die vergelijkbaar zijn met de afgelegen en ruige sfeer die hier te vinden is. Bezoekers kunnen Grevy’s zebra’s, olifanten, Bohor-rietbokken, hartebeesten, pythons, puff-adders, cobra’s, buffels en meer dan 427 geregistreerde vogelsoorten zien.