Selecteer een pagina

Loisaba Reservaat

Loisaba Conservancy ligt in het noorden van Laikipia, Kenia.

Loisaba is een cruciaal onderdeel van het grotere landschap dat Laikipia verbindt met de provincies Samburu en Isiolo en helpt ervoor te zorgen dat een veelgebruikte corridor voor dieren in het wild en vee wordt beschermd. Belangrijk is dat het dient als een hoeksteen in het landschap dat gemeenschapsreservaten en particulier beheerde gronden samenbrengt, door zowel een fysieke als institutionele verbinding te bieden. Loisaba vergroot het potentieel voor meer stabiliteit en veerkracht in het hele sociaal-ecologische Ewaso-ecosysteem.

Het reservaat is een toevluchtsoord voor meer dan 260 vogel- en 50 zoogdiersoorten. Naast de meer algemene dieren in het wild, biedt Loisaba een kritieke habitat en een migratiecorridor 800 olifanten, grote kuddes buffels, tientallen bedreigde Grevy’s zebra’s, torens van bedreigde netvormige giraffen en de prachtige greater koedoe. Onze kattenpopulatie groeit, met meer dan drie leeuwen groepen op Loisaba tegelijk en talloze luipaarden en cheeta’s. Als klap op de vuurpijl wordt de Afrikaanse wilde hond, waarvan men dacht dat hij jarenlang was uitgestorven in de regio, opnieuw regelmatig en vaak gespot op Loisaba.

Hun missie is het beschermen en verbeteren van de essentiële diversiteit, overvloed en habitat van wilde dieren in het Loisaba-landschap, terwijl tegelijkertijd duurzame veehouderij wordt ondersteund en het leven van naburige gemeenschappen wordt verbeterd. Zowel toerisme als veeteelt brengen inkomsten naar het land, met als doel zelfvoorzienend te zijn en meer dan 300 banen te bieden aan lokale gemeenschappen.

Te paard is het mogelijk om ongewoon dicht bij dieren in het wild te komen en de paarden en pony’s zijn allemaal vanaf hun geboorte in de bush gefokt, dus ze zijn behoorlijk gewend aan hun aanwezigheid. U moet uw ervaring bevestigen voordat u met het team op pad gaat

Kameelrijden: het traditionele vervoermiddel in de droge gebieden van Noord-Kenia en nog een geweldige manier om Loisaba te ervaren.