Selecteer een pagina

Lewa Wildlife Res.

Lewa Wildlife Conservancy beslaat 65.000 hectare ongerepte Afrikaanse wildernis. Met dramatische uitzichten op de met sneeuw bedekte Mt Kenya in het zuiden en het dorre land van Tassia en Il Ngwesi in het noorden, toont Lewa een reeks wilde habitats van hooglandbossen, wijd open graslanden, smeltwater bergbronnen, acaciabossen en ondersteunt meer dan 440 vogelsoorten. Meer dan 70 verschillende diersoorten zwerven door de uitgestrekte graslanden aan de voet van Mt Kenya.

Het reservaat
Geregistreerd als neushoornreservaat in 1983, staat het reservaat bekend om zijn succesvolle neushoorn- en Grevy-zebrafokkerij, twee bedreigde diersoorten; Lewa is de thuisbasis van 10% van de neushoorns van Kenia en 20% van de wereldbevolking van Grevy-zebra’s. Het hele reservaat is omheind en het reservaat heeft meer dan 150 rangers in dienst. Het natuurreservaat doet uitgebreid out-reachend werk naar de omliggende gemeenschappen met haar gemeenschapsontwikkelingsprogramma, inclusief gezondheidszorg, onderwijs, microfinanciering en waterprojecten – om de voordelen van dieren in het wild met de gemeenschap te delen.

Met meer dan 70 geregistreerde zoogdiersoorten binnen het natuurreservaat, is de ervaring met het wildlife voor gasten ongeëvenaard.