Selecteer een pagina

Dag 1: Arusha > Lake Manyara. Vertrek uit Arusha om 09.00 uur, een rit van ongeveer 2 uur naar Lake Manyara National Park, beroemd om zijn groene landschap, gevarieerde vogels, boomklimmende leeuwen, nijlpaarden en bavianen. Diner en overnachting vinden plaats bovenop de Great Rift Valley, met uitzicht op Lake Manyara.

Dag 2: Lake Manyara > Serengeti. Vroeg ontbijt om 6.00 uur. Gamedrive onderweg naar Serengeti National Park. Serengeti is het grootste en meest bekende park in Tanzania, wereldwijd bekend om zijn eindeloze vlaktes, wildebeest-migratie, kuddes leeuwen en andere roofdieren zoals hyena’s, cheeta’s en luipaarden. Krokodillen zijn te vinden in de rivier de Grumeti, evenals nijlpaarden, giraffen, antilopen en gazellen. Diner en overnachting in het hart van de Serengeti!

Dag 3: Serengeti > Ngorongoro-krater. Nog een gamedrive in de Serengeti. In de middag rijden we  (met onderweg een optionele tussenstop bij Olduvai) naar de rand van Ngorongoro Crater voor diner en overnachting met een prachtig uitzicht op de kraterbodem! Houd er rekening mee dat Simba Camp de enige gemeenschappelijke camping in de omgeving is en dat de faciliteiten zeer eenvoudig zijn. Een overnachting in een van de lodges is een aanrader!

Dag 4: Ngorongoro-krater > Arusha. Een volledige dag in de Ngorongoro-krater. Er is een zeer grote kans om de big 5 in één dag te spotten: leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard. De lunch vindt plaats op de picknickplaats op de kraterbodem. In de middag keren we terug naar Arusha.

Deze safari is te boeken als luxe safari met overnachting in midrange luxe lodges, high standard luxe lodges en/of luxe tented camps. Of als kampeer safari.