Selecteer een pagina

Mombasa hotels

Strandhotels in Mombasa: na een avontuurlijke safari een relaxte strandvakantie… u hebt keuze uit meerdere mooie stranden in de buurt van Mombasa. De stranden zijn Nyali Beach, Bamburi Beach, Shanzu Beach en ten zuiden van Mombasa liggen Tiwi Beach, Diani Beach en Galu Beach. Maar u kunt ook genieten van een strandvakantie in Lamu, Malindi, Chale Island en Watamu.

Diani Beach: Het strand is ongeveer 17 kilometer lang, van de Kongo-rivier in het noorden en het Galu-strand in het zuiden (het zuidelijke referentiepunt is een oude Baobab-boom). Diani is een van de meest prominente toeristische resortgebieden van Kenia. Het water blijft ondiep nabij de kust, met enkele onderwaterzandbanken nabij het oppervlak die het waden mogelijk maken met een duidelijk zicht op de zandbodem. Landinwaarts vanaf het strand is er uitgebreide vegetatie, waaronder talrijke palmbomen die de kustgebieden bedekken, in tegenstelling tot de droge acaciabomen van de bergachtige Keniaanse hooglanden. De Mwachema-rivier mondt uit in de zee bij Diani Beach.

Het algemene gebied staat bekend om zijn koraalriffen, zwart-witte colobus-apen en om het dichtbijgelegen Shimba Hills National Reserve, een natuurreservaat dat uitkijkt over de Indische Oceaan. Diani Beach heeft restaurants, hotels, supermarkten en verschillende winkelcentra. Diani Beach is ook een populaire locatie voor kitesurfen, jetskiën en snorkelen.

Nyali Beach: Nyali staat bekend om zijn toeristisch potentieel, dankzij het kalme water, de accommodatie faciliteiten en de kust die wordt begrensd door witte zandstranden die worden beschermd door een koraalrif, geliefd bij duikers. Dit is een onderdeel van het Mombasa Marine Reserve, beheerd door Kenya Wildlife Service.

Nyali herbergt ook veel luxe hotels aan bijna de hele kust (Sai ​​Rock Hotel & Spa, Sarova Whitesands, Nyali Beach Resort, Voyager Hotel, Reef Hotel, Mombasa Beach Hotel), afgewisseld met meer betaalbare hotels (Backpackers Hotel) en met tal van plaatsen van entertainment en activiteiten voor de toeristen (beachvolleybal, windsurfen, duiken, kitesurfen, jetskiën, zeilen…)