Selecteer een pagina

Gezondheidsgids

Het besluit is genomen, de reis is geboekt..en nu beginnen aan de voorbereiding en voorpret voor een avontuurlijke vakantie ! 

Goed voorbereid op reis met betrekking op voorlichting omtrent voorzorgsmaatregelen. Wat kunt u in een land als Kenia verwachten op gebied van malaria, typus, hepatitis en andere ziekten? Wat voor voorzorgsmaatregelen kunt u nemen en hoe is gesteld met medische zorg in Kenia?

Hier vind u de ziektes die in Kenia voorkomen, en wat u kunt doen om dit te voorkomen. U vind hier informatie over ziekenhuizen, de betrouwbaarheid ervan en lid worden van de flying docs.

U kunt een hoop ellende voorkomen als u zich aan de algemene veiligheidsregels houdt. Niet gaan eten in lokale restaurantjes die er armoedig en onhygiënisch uitzien, geen ongewassen of ongeschild fruit eten, geen voedselwaren kopen in stalletjes aan de kant van de weg. Geen water uit de kraan drinken, maar alleen verzegelde flessen water. Drink minstens 2 liter per dag! Bescherm u tegen insecten beten en neem uw malaria tabletten op tijd in. Indien u onverhoopt toch klachten heeft die kunnen wijzen op malaria zoals hoge koorts, rillen, zweten, spierpijn en hoofdpijn onmiddellijk een arts raadplegen. Malaria is over het algemeen goed te behandelen. U krijgt een kuur van tabletten of injecties.

In de voertuigen bevinden zich EHBO koffertjes met de eenvoudige middelen zoals pleisters, aspirine, verband. Indien u medicijnen gebruikt kunnen deze in de koelbox gedurende de safari bewaard worden.

Indien u deze maatregelen in acht neemt is dit al een goede voorbereiding op een geslaagde zorgeloze vakantie.

Voorkomende ziektes: malaria, hepatitis A en B, tyfus,gele koorts,meningitis en dengue.
Verder rekening houden met rabies en diarree. 

Vaccinaties: aanbevolen vaccinaties zijn DTP, gele koorts en hepatitis A. Overige vaccinaties zijn persoons en reisgebonden. 
Malaria tabletten aanbevolen indien u door malaria risico gebieden reist. Er zijn verschillende soorten preventie tabletten verkrijgbaar. 
Kijk voor meer informatie op de website van de GGD: alles over de voorkomende ziektes en de aanbevolen vaccinaties klik hier. 

Over malaria: malaria is een veel voorkomende ziekte in Kenia. Symptomen zijn koorts, koude rillingen, spierpijn en hoofdpijn, vaak voorafgegaan door een grieperig gevoel. Malaria wordt overgedragen tijdens een beet door vrouwtjes van de Anopheles mug. Deze mug is actief tussen zonsondergang en –opgang. De parasiet is niet direct overdraagbaar tussen mensen. Malaria kan worden voorkomen door malariapillen. Ook kan het dragen van huidbedekkende kleding en het gebruik van muskietennetten en antimuggenvloeistof in de periode dat muggen actief zijn, de kans op besmetting verkleinen.

Ga bij symptomen naar een kliniek/ ziekenhuis om u te laten testen. Malaria is snel en goed te behandelen met een kuur van pillen of injectie. 

Ziekenhuizen en klinieken in Kenia. Er zijn in Kenia goede betrouwbare ziekenhuizen zowel privé als overheidsziekenhuizen. Indien u een ziekenhuis nodig heeft neem contact op met onze lokale vertegenwoordigers voor assistentie. Raadpleeg ook uw verzekeraar omdat niet alle verzekeraars de kosten dekken indien u zelf een ziekenhuis uitzoekt.

Nationale ziekenhuizen: Kenyatta hospital in Nairobi
Privé: AgaKhan hospital, MP Shah hospital.

Mombasa: Aga Khan Hospital Nyali Centre, Pandya Memorial Hospital Mombasa 

Stel dat u tijdens een safari plotseling onwel wordt dan is het noodzaak om u zo snel mogelijk naar een ziekenhuis te vervoeren. Indien u zich midden in de bush bevind is niet makkelijk. Daarom regelen wij voor u dat vanaf de dag van aankomst wordt aangemeld bij Amref. U  bent tijdens uw verblijf in Kenia en of Tanzania gedurende 30 dagen verzekerd van de zorg van Amref. In geval van nood wordt u door een air ambulance opgehaald.  Voor meer informatie klik hier.