Selecteer een pagina

Excursies op Zanzibar

Spicetour: een wandeltocht op een shamba. U ruikt en proeft specerijen, kruiden en tropisch fruit zoals kruidnagel, citroengras, nootmuskaat, kaneel, kurkuma, vanille, kokosnoten, papaja, chili, zwarte peper, jackfruit, kardemom, cassave en sinaasappels. Na de tour geniet u van een traditionele Swahili-lunch op de boerderij. Hier kunt u echt de verschillende manieren van kruidengebruik proeven. U kunt na de tour kruiden kopen. ( alleen met contant)

Stonetown-tour: Uw gids neemt u mee op een historische en culturele reis door de oude slavenmarkt, de markt van Darajani, het Huis van Wonderen, het Oude Fort en het Paleis van de Sultan. Tour omvat ook een lunch in een restaurant of in een lokaal huis, indien van tevoren afgesproken.

Jambiani Village Tour: Een excursie van een halve dag in het dorp waar u de kans krijgt om het landelijke leven op Zanzibar te ervaren. De tour omvat ook een bezoek aan een zeewierboer, lokaal handwerk en een arts.

Jozani Forest Walking Tour: Na een bezoek aan de rode colobus, loopt u naar de Pete-Jozani Mangrove Boardwalk. Het verstrengelt zich door de vegetatie van koraalstruiken, mangrovebossen en over een beek. Een wandeling door mangrovebossen die uiterst cruciaal zijn voor de ecosystemen van Zanzibar, een habitat biedend voor veel hagedissen, slangen en vogels en ook de kusterosie voorkomen.

Prison Island: De tour is een reis van een halve dag naar Prison Island. Het begint met de boot vanaf de oevers van Stone Town, die 5 km verderop voor anker gaat op het prachtige strand van Prison Island. U krijgt de kans om het schildpaddenreservaat te bezoeken, dat een grote kolonie reuzenschildpadden bevat die aan het einde van de 19e eeuw uit de Seychellen zijn geïmporteerd.

Safari Bleu Dhow-tour: een dag zeilen op een traditionele dhow om de magie van het African Spice Island te ervaren. Heerlijk ontspannen op de dhow of spring in de oceaan om te snorkelen en tropische vissen te zien of dolfijnen te zien spelen. Barbecue met zeevruchten en dranken inbegrepen. Kijk voor meer informatie op www.safaribleu.net

Duiken: er zijn verschillende duikwinkels op het eiland. U kunt het hele jaar door duiken op Zanzibar. Het warme water in de Indische Oceaan zorgt voor watertemperaturen van constant rond de 27 ° C (80 ° F) en een zicht dat vaak is dan 30 meter). In de maanden september tot december zijn schildpadden, dolfijnen en de walvishaaien te zien. Bekijk hier de duikwinkels van Padi.

De prijzen voor excursies zijn afhankelijk van het aantal pax. Informeer hier.