Selecteer een pagina

Bwindi I.F.N.P

Bwindi Nationaal Park is een bio-divers bos gelegen in het zuidwesten van Oeganda ten noorden van het district Kisoro met steile heuvels en valleien op een hoogte van 1.160 m tot 2.607 m. Bwindi Impenetrable National Park is de belangrijkste toeristische hotspot van Oeganda met een oppervlakte van 331 vierkante kilometer. Het park is de thuisbasis van de helft van ’s werelds overgebleven berggorilla’s en is een van de mooiste vogelbestemmingen in Oeganda. Het herbergt andere primaten zoals de zwart-witte colobus, de aap van L’hoest, de roodstaartaap en de olijfbavianen. De belangrijkste toeristische activiteit in het park is het volgen van gorilla’s, een once in a lifetime ervaring dat actief is in vier verschillende sectoren (Buhoma, Rushaga, Ruhija en Nkuringo)

Berggorilla Trekking: Het volgen van berggorilla’s is een van de hoogtepunten en must-do-activiteiten bij een bezoek aan Bwindi Impenetrable Forest National Park. Tracking in Bwindi vindt meestal plaats op een hoogte van 1.400 – 2.000m.

Kanotocht op Lake Mutanda: Lake Mutanda is een klein zoetwatermeer gelegen in het zuidelijke deel van Bwindi Impenetrable Forest National Park. Bezoek enkele van de verschillende eilanden in Lake Mutanda tijdens een kanotocht. Geniet van een adembenemend uitzicht op de Kigezi-hooglanden en bekijk enkele vogelsoorten tijdens deze ervaring.

Vogels spotten: Bwindi herbergt meer dan 300 vogelsoorten, waaronder 23 soorten die endemisch zijn voor de Albertine Rift. Enkele van de vogelsoorten die te zien zijn, zijn onder meer; witstaartblauwe vliegenvanger, bruinhalsparkiet, witbuikbabbeltje, kortstaartzanger, zwartsnaveltoerako, grijskeelbaardvogel, grote blauwe toerako. Vogels spotten in Bwindi kan overal in het bos plaatsvinden, maar vooral langs het Buhoma-watervalpad en het Mubwindi-moeraspad in Ruhija.

Mubwindi moeraspad: Het pad wordt aanbevolen voor iedereen die een vogelsafari plant en is te vinden in Ruhija. Het leidt naar een moerassig gebied dat een verscheidenheid aan vogelsoorten herbergt. U kunt ook dieren tegenkomen zoals bosolifanten, chimpansees en nog veel meer.

Buhoma-watervalpad: het stijgt door een prachtig bosgebied naar de waterval aan de Munyaga-rivier en biedt betere mogelijkheden om vogels te spotten. Een groot aantal opmerkelijke vogels zijn hier te zien, waaronder; de grote blauwe toerako, zwartsnavel toerako, grijskeelbaardvogel en nog veel meer.

Een wandeling naar de Batwa-pygmeegemeenschap. De Batwa waren de eerste mensen die in het bos leefden. Het pad begint met een natuurwandeling, wandel door het bos terwijl u inzicht krijgt in het traditionele bosleven. De ervaring laat u zien hoe ze leefden in met gras bedekte huizen, grotten en op kleine dieren jaagden voor voedsel. Andere activiteiten zijn de traditionele dans, zang en verhalen vertellen, jachtdemonstraties, honing verzamelen en kruidengeneesmiddelen plukken van de wortels en bladeren.

Hiking: Wandelen is een van de avontuurlijke activiteiten die u aan uw lijst kunt toevoegen als u Bwindi bezoekt, naast gorillatrekking. Het wandelen kan worden gedaan op verschillende paden in het park, waardoor u wordt blootgesteld aan verschillende vogelsoorten, primaten en uitzicht op de bergen terwijl u het bos verkent.

Hieronder vindt u enkele van de populaire routes in Bwindi Impenetrable Forest National Park;

Rushara Hill Trail: Dit is het hoogste punt in Buhoma en op een heldere dag is Lake Edward, Lake George en de Rwenzori-bergketens te zien.
Mazubijiro Loop-route (Buhoma): Dit is een 6 kilometer rond de heuvel die een prachtig uitzicht biedt op het bos en verschillende soorten primaten en vogels. Het biedt ook een mooi uitzicht over het Virunga-gebergte.
Mubwindi moeraspad: Het pad wordt aanbevolen voor iedereen die een vogelsafari in de planning heeft en is te vinden in Ruhija. Het leidt naar een moerassig gebied dat een verscheidenheid aan vogelsoorten herbergt. U kunt ook dieren tegenkomen zoals bosolifanten, chimpansees en nog veel meer.
Buhoma-Nkuringo-route: De wandeling kan starten vanuit Buhoma of Nkuringo en loopt door het park, waardoor u de kans krijgt om verschillende vogelsoorten te zien.
Muyanja watervalpad in Buhoma: Begint van Buhoma tot Nkuringo langs de rivier Ivi en wordt beloond met een prachtig uitzicht op de watervallen.
Ivo River Trail (Buhoma): Leidt naar de Ivo River aan de zuidelijke grens van het park en biedt een geweldige kans om apen, eenden en een verscheidenheid aan vogelsoorten te zien.
Bamboepad (Ruhija): Het pad leidt naar de Rwamunyoni-piek, het hoogste punt van het park en ideaal om vogels te spotten.

Andere routes zijn onder meer; Habinyanja-pad en het Rusizi-rivierpad.

Natuurwandelingen: Maak prachtige begeleide natuurwandelingen over verschillende paden in het bos die de mogelijkheid bieden om een ​​verscheidenheid aan primaten en vogelsoorten te zien en te genieten van de biodiversiteit van het ondoordringbare bos. Het beste pad voor wandelingen in de natuur is het watervalpad dat door een prachtig bosrijk gebied omhoog gaat naar de waterval aan de Munyaga-rivier. Andere routes zijn onder meer het Ivo-rivierpad. Het Mazubijiro-pad biedt allemaal verschillende natuurwandelingen, meestal beginnend vanuit Buhoma.