Selecteer een pagina

7 dg Mara & Nakuru & Samburu

Dag 1: Nairobi >  Masai Mara – Vertrek uit  Nairobi om ongeveer  08.30 am om op weg te gaan naar de  Masai Mara Game  Reserve. Onderweg stoppen we om van het uitzicht te genieten over de Great Rift Valley.  Aankomst voor lunch in de lodge en indien er nog voldoende tijd is doen we een gamedrive en dan keren we terug naar de lodge/ kampeerplaats voor diner en overnachting.

Dag 2: Masai Mara. Vandaag brengt u een hele dag door in het zeer bekende park. Hier kunt u de leeuwen zien met zwarte manen, cheetah’s, luipaarden, gnoes, zebra’s en zoveel meer. Maaltijden worden genuttigd in de lodge of op de kampeerplaats. Indien u de hele dag in het park verblijft nuttigt u de lunch bij de rivier.Indien u een lodge safari heeft geboekt dan verzorgt de lodge de lunchbox.

Dag 3: Masai Mara -Vroege ochtend gamedrive. Het is mogelijk om een wandeling te maken onder begeleiding van Masai Warriors of een Masai dorp te bezoeken. ( daar wordt lokaal een vergoeding voor gevraagd)  De manyata is een kraal met allemaal hutten die gemaakt zijn van leem en koevlaaien. Dit wordt dan gedroogd en voor de wanden van een hut gebruikt. De Masai vertellen over hun tradities en u kunt er vrij rondlopen om foto’s te maken. In de namiddag doen we nog een gamedrive en keren voor het donker wordt naar de lodge voor diner en overnachting. ( of kampeerplaats indien u een kampeersafari heeft geboekt)

Dag 4: Masai Mara > Nakuru – 08:00 uur:Na een vroege ontbijt vertrek van Masai Mara naar Nakuru National Park. Picknick-lunch onderweg. Lake Nakuru wordt beschreven als “werelds grootste vogelspectakel” met miljoenen flamingo’s. Avondeten en overnachting in de lodge/ budgethotel. ( afhankelijk wat u geboekt heeft)

Dag 5: Nakuru > Samburu – 08:00 uur: Na ontbijt vertrek van Nakuru naar Samburu.  Samburu staat bekend om zijn Roth Schild giraffes en de Grevy zebra. In Samburu land wonen de Samburu’s die net als de Masai een nomaden stam zijn. Een mix van bos, grasland en moeras, thuisbasis van een grote verscheidenheid aan dieren en vogels.In Buffalo Springs zijn ongeveer 365 vogelsoorten waargenomen. Verder zijn hier te zien: giraffe, zebra, olifant, Somalische struisvogel, nijlpaarden, krokodillen, buffel, leeuw, luipaard, cheeta en hyena. U overnacht in een lodge of indien u een kampeersafari heeft geboekt op de kampeerplaats met basic faciliteiten.

Dag 6: Samburu. Vandaag brengen we de hele dag door in dit mooie park om te genieten van het unieke landschap en wild life van de Samburu. Bekend om zijn grote roofdier populatie, maar ook beroemd vanwege de gerenuk met die lange hals. De Samburu hebben een voorkeur zich te kleden in hun traditionele kledij, en u zultl ongetwijfeld een aantal van de dorpelingen tijdens uw verblijf ontmoeten. U nuttigt de maaltijden in de lodge ( of op de kampeerplaats) en overnachting volgt ook in de lodge of kampeerplaats.

Dag 7: Samburu > Nairobi . Een vroege ochtend gamedrive waarna het ontbijt volgt en de terugreis wordt ingezet naar Nairobi.