Selecteer een pagina

6 dg Serengeti Safari

Dag 1: Arusha > Lake Manyara. U wordt tussen 09:00 en 09:30 uur opgehaald bij uw hotel in Arusha. We gaan op weg naar  Lake Manyara voor uw eerste gamedrive in Tanzania. Lunch bij aankomst. Lake Manyara National Park is een van de kleine parken in Tanzania- niet meer dan 320 km. De prachtige natuur, de gevarieerde flora en de spannende fauna maken Lake Manyara een voor de hand liggende plek om een dag of zo door te brengen op de weg naar Serengeti en Ngorongoro.

Lake Manyara is gelegen op de bodem van de Great Rift Valley, die zich uitstrekt van Jordanië naar Mozambique en heeft een intrigerende ecologie en een sterke variatie in vogels, het is perfect om vogels te spotten,380 soorten zijn geregistreerd, en er zijn periodes  dat hier duizenden flamingo’s settelen die samen een roze lint langs het meer vormen.
Het park is vooral bekend om de leeuwen, die er een gewoonte hebben in het beklimmen van de bomen.
Er is een goede kans op het spotten van olifanten (Lake Manyara had de grootste concentratie in Afrika, maar als gevolg van illegale stroperijen is het aantal dieren afgenomen.) Verder vind je er nijlpaarden, buffels, giraffen, zebra’s, gazellen en een heleboel bavianen.
Diner en overnachting op een kampeerplaats of in een lodge naar gelang u geboekt heeft.

Dag 2: Lake Manyara > Serengeti. Na het ontbijt vertrek met picknick lunch naar het Serengeti National Park. Al game-viewend komen we aan op de kampeerplaats of de lodge voor diner en overnachting.

Dag 3: Serengeti:  Vandaag een hele dag in Serengeti National Parl het meest bekende van de Nationale Parken in Tanzania. Met in totaal 3 miljoen zoogdieren, (ongeveer 1,6 miljoen wildbeests, 450000 Thomson – gazellen, zebra’s 25.000, 109.000 Impala, 7700 topies, 67.000 buffels, 31000 Grants- gazellen, 12000 giraffen, 6000 wrattenzwijnen.
De vele grasveldenmaken Serengeti een paradijs voor roofdieren. De meeste zijn hyena’s, maar het National Park is vooral bekend om zijn leeuwen. Hier moet u ongetwijfeld een paar leeuwen op camera vast kunnen te leggen terwijl u in het park bent , Serengeti National park ligt tussen de 900 en 1850 m hoogte.

Het eerste wat u ter plaatse na de rit ziet is – in ten Naabi heuvel is een uitgestrekt, vlak gebied van kort gras, geen boom in zicht in mijlen afstand. Zoals u Seronera nadert in het centrum van het park, is het gras langer en zijn er tal van acacia-bomen te zien op de Savanne. De afstand van Arusha is 320 km, en de rit duurt ongeveer 6 uur. U kunt ook rechtstreeks vliegen naar de kleine air strip op Seronera. Lunch in het park, overnachting op de kampeerplaats of lodge.

Dag 4: Serengeti > Ngorongoro Crater. Na het ontbijt een gamedrive. Terug naar het kamp/lodge voor de lunch. Na de lunch vertrek naar de Ngorongoro Crater voor diner en overnachting in Simba kamp/  een lodge. We doen een gamedrive onderweg naar Ngorongoro Crater.

Dag 5: Een volle dag in de Ngorongoro Crater … Er is een zeer grote kans om de big 5 in een dag te spotten: leeuw, neushoorn, olifant, buffel en luipaard. De Ngorongoro krater is een deel van de Ngorongoro Conservation Area, die bestaat uit verschillende vulkanische bergen en kraters – in totaal een oppervlakte van 8288km ^ 2. Tot 1959 was dit gebied een deel van Serengeti National Park. Uit respect voor de lokale maasais, is zijn status veranderd, zodat het nu zowel de rechten van de dieren en de maasais beschermt : Ze mogen met hun vee naar beneden de krater om water te halen, maar zij kunnen niet naar permanent in de kraten blijven.Het vee moet uit dezelfde dag uit de krater. Vanuit Arusha is het ongeveer 180 km (4-5 uur) naar de Ngorongoro-krater. Volg de weg naar Serengeti langs Lake Manyara door de handelsstad Karatu. De eerste uitzicht over de krater is op Heroes Point (2286m) De lunch vindt plaats op de picknick plaats op de bodem van de krater. In de namiddag rijden we naar Karatu junction budget hotel of lodge voor diner en overnachting.

Dag 6: Tarangire National Park: Gelegen op slechts 120 km van Arusha en in het zuid-oosten van Lake Manyara gelegen  ligt Tarangire National Park bekend om zijn dichtheid wilde dieren, die het meest spectaculair is tussen juni en december. Gedurende deze tijd van het jaar, migreren duizenden dieren van droog Maasai steppe naar Tarangire rivier voor water. Met een oppervlakte van 2.600 sqkm, staat Tarangire bekend om zijn grote kuddes olifanten en buffels. Andere populaire soorten hier te zien zijn leeuwen, giraffen, impala’s, gnoes, zebra’s en gazellen. Het is ook het enige bekende reservaat waar de fringe-eared Oryx gezien wordt. Olduvai Gorge: gelegen in het Ngorongoro Conservation Area is de Olduvai Gorge 180 km van Arusha. Het was hier dat Dr. Louis Leakey de resten van Homo habilis oftewel “Handy man” ontdekte dat beschouw werd als de eerste stap op de ladder van de mensheid van de menselijke evolutie. Veel fossielen van prehistorische olifanten, gigantische gehoornde schapen en enorme struisvogels zijn ook hier ontdekt.
We doen een gamedrive in het park. Keren in de namiddag terug naar Arusha.

Interesse om deze safari te doen? Stuur ons dan geheel vrijblijvend een email het aantal reizigers. Wij komen dan met een passende offerte.