Selecteer een pagina

5 dg Amboseli safari

5 daagse lodge safari naar Tsavo Oost, Amboseli en Tsavo West

Dag 1: Mombasa> Tsavo Oost. U wordt van uw hotel opgehaald voor de rit naar Tsavo Oost over de Mombasa – Nairobi ‘snelweg’. De rit naar Tsavo East duurt ongeveer 4 uur met een stop onderweg om de benen te strekken, toilet bezoek, koffie of thee en om eventueel souvenirs te kopen . Vervolgens rijden we via de Bachuma poort van het Tsavo East National Park het park in. Op weg naar de lodge hebben we een gamedrive om op tijd te zijn bij Voi Safari Lodge voor de lunch. Na de lunch, heeft u tijd om te ontspannen of een duik nemen in het zwembad dat uitzicht biedt over de savannah. Om ong 16.00 uur is het tijd is voor een middag game drive. Tijdens de game drive in Tsavo East heeft u kans om de ‘Red Elephants’ van Tsavo te zien, leeuwen, cheeta’s, buffels, zebra’s, giraffen, en talrijke diersoorten. We keren terug naar de lodge om op te frissen voor het diner.
Vanuit de lodge heeft u een prachtig uitzicht over de savanne en kunt u naar de olifanten kijken die uit de waterbronnen drinken. Het is mogelijk om van heel dichtbij foto’s te nemen via de tunnel die naar beneden loopt naar de waterbron toe. Na het diner kunt eventueel u nog een drankje nuttigen.

Dag 2: Tsavo Oost > Amboseli. We staan vroeg op voor een ochtend game drive tot ongeveer 08:00. Keren terug naar de lodge voor ontbijt en checken uit om de safari te vervolgen naar Amboseli National Park. In het Amboseli National Park kunt u de adembenemende Mount Kilimanjaro zien. De berg geeft een geweldige achtergrond voor uw foto’s. U heeft een game drive tot lunch en daarna rijden we naar tot Amboseli Kibo Safari Camp voor de lunch. Na de lunch ontspannen tot 16.00 uur, de tijd voor de middag game drive. In Amboseli Park heeft u een kans op het zien van de big five en de vele vogels. Diner en overnachting is op Kibo Safari Camp / Sentrim.

Dag 3: Amboseli. Vroeg in de ochtend doen we een pre-breakfast game drive, dit is de beste kans om de majestueuze Mount Kilimanjaro te zien. We keren terug naar de lodge voor het ontbijt. De rest van de ochtend is ter vrije besteding. Middag game drive met een bezoek aan de observation hill. Diner en overnachting in Sentrim of Kibo lodge.

Dag 4: Amboseli> Tsavo West. Vroeg in de ochtend game drive om daarna terug te keren naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrekken we uit Amboseli voor Tsavo West.Gamedrive onderweg naar Ngulia Safari Lodge. Check-in en tijd om te gaan lunchen. In de namiddag brengen we een bezoek aan het neushoorn reservaat en keren erug naar de lodge voor het diner en overnachting inNgulia Safari Lodge.

Dag 5: Tsavo West> Mombasa. Vroeg in de ochtend nuttigen we het ontbijt met aansluitend een laatste game drive tijdens het verlaten van het park om vervolgens de terugkeer in te zetten naar Mombasa. Lunch onderweg. Aankomst in Mombasa in late namiddag.