Selecteer een pagina

4 dg Mara & Nakuru

Dag 1: Nairobi > Masai Mara. U wordt opgehaald bij uw hotel in Nairobi rond 8:00 uur voor de rit zuidwaarts langs de bodem van de Great Rift Valley met een stop bij het uitkijkpunt, we arriveren op tijd voor de lunch. In de namiddag een gamedrive in het park dat bekend staat om zijn rijke, met bomen bezaaide graslanden en glooiende heuvels. Ook bekend om zijn grote kuddes gewoon wild, leeuwen met zwarte manen, luipaarden en cheeta’s, maar bevat ook talloze olifanten en vrijwel alle soorten dieren die in Kenia te vinden zijn. Diner en accommodatie in de lodge / camping (afhankelijk van wat u heeft geboekt)

Dag 2: Masai Mara National Reserve (optie Hot Air Balloon Safari) Na het ontbijt spenderen we de hele dag met het verkennen van Masai Mara op zoek naar de Big Five. We nuttigen de picknick lunch in het park op de oevers van de Mara-rivier. Het is in de Mara, dat misschien wel de meest spectaculaire gebeurtenis van de natuurlijke wereld plaatsvindt: de grote migratie. Dit is de jaarlijkse migratie van miljoenen gnoes en zebra’s vanuit de Serengeti (in Tanzania) op zoek naar water en grasland. Op hun hielen gevolgd door de roofdieren van de savanne – leeuwen, cheeta’s, jakhalzen, hyena’s en gieren. Diner en overnachting in de lodge of camping.

Dag 3: Masai Mara> Lake Nakuru National Park. Een vroege gamedrive en na een laat ontbijt vertrek naar Nakuru met onderweg een picknicklunch en aankomst in de avond, als de tijd het toelaat passeren we via Naivasha voor een boottocht. Er is een panoramisch uitzicht op het meer en het pittoreske Lake Nakuru. In de namiddag rijden we naar het reservaat waar u kans heeft om zowel de witte als de zwarte neushoorn te zien, flamingo’s, buffels, leeuwen, waterbokken, giraffen,antiopen en de luipaard. Diner en overnachting in de lodge of camping / budgethotel.

Dag 4: Lake Nakuru> Nairobi. Na een vroeg ontbijt brengen we de ochtend door in Nakuru park waar veel flamingo’s zijn samen met andere vogels [er zijn ongeveer 350 soorten geregistreerd]. Het park is ook opgericht voor de bescherming van bedreigde diersoorten zoals de neushoorn en ook de thuisbasis van Columbus-apen. Na de gamedrive vertrek naar Nairobi met een picknicklunch onderweg. U wordt bij uw hotel in Nairobi afgezet.

Deelname (kleine) groepssafari met overnachting en maaltijden in budget tented camp: 425 euro p.p. Deelname groep lodge safari 775 euro p.p ( overnachtingen en maaltijden in middenklasse lodges) 

Privé safari: afhankelijk van het aantal reizigers en voorkeur accommodatie. Vraag geheel vrijblijvend een offerte op.