Selecteer een pagina

4 dg Amboseli safari

Dag 1: Mombasa >  Tsavo Oost National Park.U wordt vroeg opgehaald bij uw hotel in Mombasa of Malindi  om de rit naar Tsavo Oost te beginnen over de Nairobi – Mombasa weg. We komen het park binnen via de Bachuma-poort en doen al onderweg op weg naar de lodge een safari-gamedrive op zoek naar de wilde dieren en vogelsoorten. Tsavo Oost is bekend om zijn uitstekende game viewing die leeuwen, luipaarden, cheetah, zebra’s, giraffen, serval, antilopen, Kongoni, lesser kudu, oryx, klipspringer, impala, gestreepte hyena, struisvogels, gazellen, buffels, olifanten, en nog veel meer omvat. Een verscheidenheid van trekvogels en inheemse vogels kunnen ook hier worden gezien. De vogels worden gezien tussen eind oktober en begin januari, en komen van zo ver als Oost- en West-Europa.We checken in de lodge en nuttigen de lunch alvorens opnieuw het park in te rijden voor een middagsafari game drive in Tsavo Oost National Park tot 18.00.

Diner en overnachting in uw safarilodge of kamp.

Dag 2: Tsavo Oost > Tsavo West National Park. Voor de liefhebbers doen we een vroege gamedrive voor het ontbijt om vervolgens terug te keren om het ontbijt te nuttigen. Halverwege de ochtend genieten we opnieuw van een safari-gamedrive in Tsavo Oost National Park om vervolgens het park te verlaten en naar Tsavo West National Park te rijden, met onderweg naar de lodge een gamedrive. Bij aankomst checken we in voor de lunch, diner en overnachting. 

Namiddag game drive in Tsavo West National Park met een bezoek aan Ngulia Rhino Sanctuary. Dit is een omheinde reservaat van 70 km2 waar de bedreigde zwarte neushoorn langzaam herstelt van de stroperij in de 1960.

Dag 3: Tsavo West National Park > Amboseli National Park. Vroeg in de ochtend ontbijt en daarna uitchecken bij uw lodge om aan een ochtendsafari-gamedrive te beginnen met een bezoek aan de Mzima-bronnen waar nijlpaarden, krokodillen en verschillende vissoorten te zien zijn in kristalhelder water vanuit een ondergrondse observatietank. We vervolgen de gamedrive en bezoeken de Shetani-lavastroom, indrukwekkend is het gedroogde Lava en de inactieve Chaimu-krater. De reis wordt voort gezet naar Amboseli National Park.

In dit park is het mogelijk om grote kuddes olifanten te zien, buffels, leeuwen, zebra’s, gazellen, hyena’s, giraffen, cheeta’s, apen, bavianen, nijlpaarden, en wel tot 425 verschillende vogelssoorten.

We checken in bij de lodge of kamp voor de lunch en een korte rustpauze. Namiddag game drive met kans om kuddes olifanten te ontmoeten en een glimp van de Kilimanjaro te vangen.Diner en overnachting in uw safari-accommodatie in Amboseli National Park

Dag 4: Amboseli > Mombasa. Ontbijt en daarna game drive onderweg. Met helder weer is de ochtend altijd een geschikt moment om de Kilimanjaro en kuddes olifanten te zien die terugkeren naar het moeras om ’s ochtends te eten. We verlaten het park om ons naar de hoofdweg Nairobi – Mombasa te begeven om terug te rijden naar Mombasa met onderweg lunch in Voi Town. We zullen vroeg in de avond aankomen in Mombasa.Waar u wordt afgezet bij uw strand hotel.