Selecteer een pagina

14 dagen Kenia en Tanzania

Deze safari biedt u de hoogtepunten van Kenia en Tanzania en is te boeken met overnachtingen in lodges of in kampeer tenten. Een populaire safari omdat u met deze reis de hoogtepunten van Kenia en Noord Tanzania te zien krijgt.

Vertrektijden: deze safari is te boeken als privé lodge of kampeer safari. Bij de lodge safari heeft u de vrijheid aan te geven welke lodges u als voorkeur zou willen voor de overnachtingen of een richtlijn geven waarbij wij dan met u in overleg de lodges kiezen. Indien u wilt deelnemen aan een groepssafari ( kampeer of lodge ) kunnen wij de beschikbaarheid doorgeven voor verschillende data.

Dag 1: Nairobi>Mara  9.30 Vertrek uit Nairobi naar Masai Mara. Picknick lunch onderweg in Narok. Bij aankomst naar het kamp/lodge. Na een korte rust en indien er voldoende tijd is, doen we een gamedrive op zoek naar de leeuwen met zware manen, luipaard, cheetah, buffels en ander wild. Terug naar het kamp/lodge voor diner en overnachting. Het kampvuur in de avond biedt gelegenheid om gezellig ervaringen uit te wisselen met andere reizigers of om naar de verhalen te luisteren van de Masai krijgers die de kampeerplaats bewaken.

Dag 2: Mara> Na het ontbijt een vroege ochtend gamedrive. In de vroege ochtend zijn de wilde dieren zoals de katachtigen net wakker en op jacht naar prooi. Dit is vaak het juiste moment om te zien hoe een leeuw een prooi vangt. Het is echter ook een kwestie van geluk hebben. Na de gamedrive keren er terug naar het kamp/lodge voor lunch. Na de lunch doen we nog een gamedrive. Diner en overnachting in het kamp/lodge.

Dag 3: Mara> Een hele dag met gamedrives eventueel een wandeling of een bezoek aan een Masai dorp tussen de maaltijden in. Het Masai dorp bevind zich op loopafstand van de kampeerplaats in de Mara. De Masai wonen in een manyata waar de huizen zijn gebouwd van leem en koeiepoep. Gedroogd door de zon vormt het een zeer harde massa dat beschermt tegen regen en wilde dieren. In de hutten is een muffe geur omdat de hut op de ingang na vrijwel helemaal gesloten is. Er wordt hier gekookt, gestookt en geleefd in een zeer beperkte ruimte waar ook nog eens gedeeld met de geiten en kippen. Een bezoek aan het Masai dorp is niet inbegrepen en kost ong 10 usd per persoon. Diner en overnachting in het kamp/lodge.

Dag 4: Mara>Nakuru Na het ontbijt vertrek naar Lake Nakuru National Park, picknic lunch onderweg, aankomst in Nakuru laat in de middag. Hier checken we in een budgethotel buiten het park. De kok maakt het diner klaar en we nuttigen deze in het restaurant van het hotel. Indien u een lodge safari heeft geboekt overnacht u in Lake Nakuru lodge. We doen pas de volgende dag een gamedrive.

Dag 5: Nakuru>Samburu Na het ontbijt naar Nakuru National Park voor een vroege ochtend gamedrive. Dit park is bekend vanwege de miljoenen flamingo’s en rijk aan andere vogelsoorten. Ook aanwezig is een neushoorn reservaat en natuurlijk zijn er andere wilde dieren. Bij aankomst stappen we uit om naar het meer te kunnen wandelen dat een schitterend uitzicht biedt met de millioenen roze flamingo’s. Na de lunch  vertrekken we naar Samburu. Aankomst laat in de middag. Diner en overnachting in het kamp/lodge.

Dag 6: Samburu> Na het ontbijt naar het park voor een vroege ochtend gamedrive. Terug naar het kamp/lodge voor lunch. In de middag nog een gamedrive. Diner en overnachting in het kamp/lodge. Samburu staat bekend om zijn Roth schild giraffen, deze hebben een andere vlekken tekening dan de Masai giraffen. Ook bekend is de Grevy zebra dat een andere strepen tekening kent dan de andere zebra’s die in de andere parken te zien zijn. De Grevy zebra komt alleen in Samburu voor.  Verder kent dit park olifanten, leeuwen, en ander katachtigen.

Dag 7: Samburu>Mount Kenia een vroege ochtend gamedrive in Samburu. Na het ontbijt vertrek naar Mount Kenya. Deze berg kent een hoogte van 5199 m en is reeds door vele toeristen beklommen als aperitief voor de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Mount Kenia kent een dierenrijk van olifanten.

Dag 8Mount Kenia>Nairobi Na het ontbijt vertrekt u naar Nairobi aankomst op tijd voor lunch, diner en overnachting in budgethotel of indien u een lodge safari heeft geboekt een middeklasse hotel.

Dag 9: Nairobi>Arusha>Lake Manyara Vandaag gaat u naar Tanzania met de shuttle bus die u om ongeveer 8.00 am van uw hotel ophaalt. De rit naar Arusha duurt ongeveer 5 uur over geasfalteerde wegen. De weg naar Arusha biedt de reiziger de mogelijkheid Kenia te zien zoals het in werkelijkheid is. Schitterende vlakten, weinig tot dun bevolkt door de stammen die in deze gebieden wonen. Onderweg houden wij een sanitaire stop. Aan de grens worden documenten zoals paspoort en visum gecontroleerd en soms worden de koffers aan een onderzoek onderworpen. Indien u geen visum bezit kunt u dit bij de douane aanvragen en ontvangt u een sticker in uw paspoort. Lunch bij aankomst, en dan op weg naar Lake Manyara voor uw eerste gamedrive in Tanzania. Lake Manyara is een klein park maar heel erg mooi door het vele groen, de tientallen apen die voor vermaak zorgen. Maar bekend wegens de leeuwen die in de bomen klimmen. Helaas niet iedere reiziger heeft geluk te mogen aanschouwen maar let er wel op! Picknick lunch, diner en overnachting in kamp/lodge. De kampeerplaats in Lake Manyara is buiten het park gelegen.

Dag 10: Lake Manyara>Serengeti Na het ontbijt vertrekt u naar Serengeti National Park, gamedrive onderweg, diner en overnachting in Seronera kamp of lodge. Serengeti is een bekende naam, beroemd door de discovery channel waar Serengeti regelmatig verschijnt in een van natuur documentaires vaak in combinatie met de Masai Mara. The Symphony of the Serengeti, waarvan menigeen weleens gehoord heeft. Hugo van Lawick was de regiseur, een zeer bekende natuurfilm maker die tien jaar getrouwd was met Jane Goodall (bekend van de chimpanzees).

Dag 11: Serengeti>  Hele dag in het park met picknick lunch, diner en overnachting in het Seronera kamp of een lodge.

Dag 12: Serengeti>Ngorongoro Crater Na het ontbijt een gamedrive, dan terug naar het kamp/lodge voor de lunch. Na de lunch vertrek naar Ngorongoro Crater voor diner en overnachting in Simba kamp/of uw lodge. De Ngorongoro is een krater dat een diepte heeft van ong 700 meter. Riviertjes en bronnen voeden er een moeras en sodameer. Voor het overige varieert het landschap van droog open grasland tot struikgewas zones en loofbos. Hier wonen leeuwen, olifanten (alleen de stieren) vogels, nijlpaarden, elanden, cheetahs, hyena’s, gazellen, gnoes, zebras, buffels en meerkatten. Omdat de krater niet zo groot is is de kans groot dat je hier de big five ziet. Boven aan de krater waar de kampeerplaats is gelegen kan het behoorlijk koud worden dus wees daar op gekleed in de nachten! De lodge van Tanzania hotels en lodges en de Sopa lodges bieden een schitterende uitzicht over de krater.

Dag 13: Ngorongoro Crater>Tarangire Na het ontbijt op weg naar de krater met een picknick lunch om de krater af te dalen tot 2000 feet voor een krater tour. Eenmaal in de krater kunt u niets anders doen dan dit natuurfenomeen in al zijn pracht te bewonderen.  Een ongelooflijke stilte ver weg van de bewoonde wereld….
Picknick lunch in de park, laat in de middag op weg naar Tarangire voor diner en overnachting in een budgethotel/lodge.

Dag 14: Tarangire>Arusha Na het ontbijt met een picknick lunch op weg voor een laatste gamedrive in Tarangire. Picknick lunch in het park. Tarangire heeft moerassige savanne’s afgewisseld met acacia’s en grote baboba bomen. Hier vind je olifanten, leeuwen, giraffen, impala’s, waterbokken, maar ook de gevaarlijke python slang voelt zich hier prettig! Tarangire staat bekend om zijn grote olifanten kuddes die je uren lang kunnen vermaken als ze aan het badderen zijn in de Tarangire rivier. In de late namiddag terug keer naar Arusha einde van een magical safari!

Interesse om deze safari met overnachtingen op kampeerplaatsen of in lodges te doen? Stuur ons vrijblijvend een email met het aantal reizigers en eventueel uw voorkeur voor de lodges en wij komen met een passende offerte. Contact.

Na de safari brengen wij u naar het hotel voor overnachting of indien uw een nachtvlucht heeft naar het vliegveld. Indien gewenst kunt u eventueel ook nog heerlijk nagenieten van een strandvakantie op het prachtige eiland Zanzibar.