Selecteer een pagina

Covid-19 informatie

Negatieve COVID-19-testuitslag en thuisquarantaine in Nederland

Volg de recente updates op de website van wijsopreis. 

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Was regelmatig goed uw handen, snuit uw neus in papier en gooi het papier na het snuiten weg, was uw handen daarna weer goed. Dit geldt ook voor als u hoest en niest. Raadpleeg onmiddellijk een arts als u koorts en luchtwegklachten krijgt.

Inreis beperkingen Kenia: 

Alle reizigers (behalve kinderen onder de 5 jaar) moeten bij het inreizen in Kenia in het bezit zijn van een geldige negatieve COVID-19 PCR-test. De test mag bij vertrek niet ouder zijn dan 96 uur.
Ook moeten reizigers naar Kenia voor vertrek verplicht het ‘Travelers Health Surveillance Form’ van het Keniaanse ministerie van gezondheid invullen. De QR code die het formulier geeft moet u bij aankomst in Kenia (op uw telefoon of geprint) laten zien. Via een speciale app (“Jitenge App”) of via sms kunt u 14 dagen na aankomst in Kenia vragen ontvangen van het Ministerie van Gezondheid van Kenia om informatie door te geven over uw gezondheid. Bij aankomst in Kenia moet uw temperatuur lager zijn dan 37,5C. Quarantaine is bij aankomst in Kenia voor houders van een Nederlands paspoort niet verplicht. Als een reiziger tijdens de vlucht of bij aankomst symptomen ontwikkelt, zal deze wel 14 dagen in quarantaine moeten.
U kunt meer over de inreisvoorwaarden voor Kenia lezen op de website van de Keniaanse autoriteiten en de Keniaanse ambassade in Nederland.
Vertrek vanuit Kenia
De Keniaanse overheid verplicht vertrekkende reizigers de resultaten van een COVID-19-testuitslag te verifiëren via het Trusted Travel systeem. Via dit systeem moet u een Trusted Travel Code aanmaken en aan de Keniaanse autoriteiten laten zien bij vertrek.

Coronavirusmaatregelen (COVID-19)
De lokale overheid neemt maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Kenia geldt een avondklok van 22:00 tot 4:00 uur. Bars en restaurants sluiten meestal tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Ook zijn politieke en publieke bijeenkomsten verboden.

Ook in Kenia moet u voldoende afstand houden tot andere mensen en in openbare ruimten bent u verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer. Deze maatregelen kunnen streng gecontroleerd worden.

Meer informatie over de actuele situatie kunt u vinden op de website van het Keniaanse ministerie van Gezondheid.

Terugkeer naar Nederland
Als u terugreist naar Nederland, heeft u een coronabewijs nodig. Dit betekent dat u 1 van de volgende 3 bewijzen moet kunnen laten zien:

Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat u volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
Een testbewijs. Uw negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur oud voor vertrek naar Nederland. Uw negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur oud voor vertrek naar Nederland. Of;
Een herstelbewijs. Uw positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 dagen geleden en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen. Uw herstelbewijs moet afgegeven zijn door een EU-lidstaat.
Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
Gebruik de checklist bij terugreizen naar Nederland voor uw voorbereiding.
Voor reizigers met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs geldt het dringend advies om een zelftest te doen voordat u weer anderen gaat ontmoeten of weer naar uw werk/school gaat. Reizigers zonder vaccinatiebewijs of herstelbewijs worden dringend geadviseerd zich te laten testen op dag 2 en 5 na aankomst. Dit kan met een zelftest of bij de GGD. Als u klachten heeft of als een zelftest positief is, laat u dan altijd testen bij de GGD.

U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Kenia de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Coronavirus (COVID-19) Tanzania

De Tanzaniaanse overheid stelt alle internationale reizigers verplicht om binnen 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring (Traveler’s Health Surveillance Form) in te vullen. Het is ook verplicht om een negatieve (RT-PCR)-testuitslag bij aankomst te laten zien. Deze testuitslag mag bij aankomst maximaal 72 uur oud zijn. Alle reizigers moeten bij aankomst ook een sneltest doen op eigen kosten (USD 25)

Reizigers die bij aankomst positief testen, symptomen van het coronavirus vertonen of binnen 14 dagen voor aankomst in Tanzania in India gereisd hebben, kunnen verplicht worden om op eigen kosten 14 dagen in quarantaine te gaan. Inwoners van Tanzania mogen in dit geval 14 dagen in thuisquarantaine. Overige reizigers kiezen een plek uit de door de overheid opgestelde lijst voor de quarantaine. De maatregelen veranderen regelmatig. Lees op de website van de Tanzaniaanse overheid de laatste informatie over reizen naar Tanzania.

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten strenge maatregelen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Tanzaniaanse  ministerie van Gezondheid. ( bron wijsopreis.nl) 

Vraag ons naar de meest recente maatregelen in Kenia en of Tanzania. Ook met vragen omtrent mondkapjes, veilig op safari en of verblijf, eventuele lockdown, opening van restaurants enz. Wij hebben regelmatig contact met medewerkers aldaar. Wij doen er alles aan om besmettingen te voorkomen en volgen de regels m.b.t afstand houden, mondkapjes en hygiene. 

Ook voor vertrek gelden er regels die echter kunnen wijzigen gelang het aantal besmettingen. Lees op de site van de luchtvaartmaatschappij waarmee u gaat vliegen welke regels er gelden! Vraag ons naar test locaties op de plaats van uw bestemming.

Op deze website ( in het Engels ) vind u de meest recente information omtrent de regels het land in te kunnen/mogen. Ook al word deze website geupdated altijd even dubbelchecken bij de Keniaanse overheid website en de bovengenoemde websites. 

Maatregelen kunnen veranderen check voor vertrek nogmaals de inreis beperkingen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor calamiteiten als gevolg van het niet opvolgen van de maatregelen die gelden voor het land van inreis en vertrek. 

Wij hanteren versoepelde annulerings voorwaarden kijk op onze website of stuur ons een email om deze te ontvangen.